Το Πολυδύναμο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου με σκοπό η Εκκλησία μας να συγκεντρώσει ως στοργική μητέρα τους νέους μας μέσα στην αγκαλιά της.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επικρατεί στην κοινωνία μας η κρίση στην οικονομία, η κρίση στην οικογένεια, η κρίση των αξιών, η απογοήτευση, ο πόνος και όλα αυτά που συγκροτούν την απελπισία. Η χαρά φαίνεται να παραχωρεί το χώρο της στη λύπη, τα άυλα αγαθά στα υλικά, η λογική στο παράλογο, η δικαιοσύνη στην αδικία. Με γυμνό ανθρώπινο μάτι, όλα φαίνονται μαύρα και ζοφερά και ότι η ανθρώπινη δύναμη έχει περιορισμό. Τα μάτια όμως των ανθρώπων που αγαπούν τον άνθρωπο και το Θεό, που βλέπουν μέσα από το μικροσκόπιο του Θεού, βλέπουν την ευκαιρία τώρα όσο ποτέ άλλοτε, να αναπτύξουν την αλληλεγγύη, την αρετή, τη χαρά και τροφοδοτούν τη φλόγα της αγάπης με έργα αγαθά, την κάνουν φωτιά που σβήνει το σκότος, την απελπισία και τον πόνο.

Το Πολυδύναμο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού έχοντας κριτήριο την αγάπη στη σύγχρονη κρίση, θέλει να μεταφέρει σε όλες τις οικογένειες το μήνυμα της ελπίδας κόντρα στην απελπισία. Προσφέροντας με το δικό του τρόπο τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες του μέσα από τους εθελοντές του έτσι ώστε να υπόσχεται κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του καλύτερο μέλλον στη νεολαία. Γι’ αυτό, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την κοινωνικοοικονομική δυσχέρεια που επικρατεί στον κόσμο, δημιουργήθηκε για να είναι δίπλα σας με πολλές επιλογές προσφοράς μέσα από προγράμματα πολλαπλών δραστηριοτήτων και υγιούς απασχόλησης των νέων, με σκοπό να αναπτύξουν τα ψυχοσωματικά αντισώματά τους, τα οποία θα νικήσουν κάθε αντίπαλο και πολέμιο της αρετής και του αγαθού. Πολλά αντικείμενα και επιλογές δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά να ασχοληθούν εποικοδομητικά, καλλιεργώντας τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους μέσα από ευχάριστη, ψυχαγωγική και υγιή απασχόληση. Σκοπός μέσα από τις δραστηριότητες μας είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, τις δυνατότητές μας για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον με νόημα και ουσία χωρίς ουσίες και εξαρτήσεις!

Θέλει με λίγα λόγια το Πολυδύναμο Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, μαζί με τη συνεργασία των γονέων, να πλάσει ανθρώπους που να είναι πραγματικά άνθρωποι, γιατί είναι όμορφος και ωραίος ο άνθρωπος όταν είναι πραγματικά άνθρωπος, συνάνθρωπος και κατ’ εικόνα Θεού.