Διεξήχθηκε τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, ο Μεγάλος Τελικός του πρωταθλήματος Γυμνασίου. Η ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων του Αρχ. Μιχαήλ Μονοβόλικου και Αγ. Σπυρίδωνος δείχνοντας την ανωτερότητάς της καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε εύκολα στον μεγάλο τελικό της ομάδας των Κατηχητικών Συνάξεων του ΠΟ.ΚΕ.Ν.Υ. χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την αξία της. Το τελικό σφύριγμα βρήκε νικήτρια την ομάδα του Μονοβόλικου με το θριαμβευτικό 6-0, η οποία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που την ήθελαν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων του Αγίου Νεκταρίου που επικράτησε με 5-2 της ομάδας των Κατηχητικών Συνάξεων του Αγίου Νεοφύτου Πολεμιδιών.

Ομάδα ήθους αναδείχθηκε η ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων της Παναγίας Ευαγγελίστριας Κ. Πολεμιδιών.

Πρίν την έναρξη του αγώνος τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμην του ιερέως του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου, αιδεσιμωλογιοτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέου Χατζηξενή, ο οποίος απεβίωσε εν Κυρίω δύο ημέρες πριν από τον τελικό της ομάδας των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας του.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα Κατηχητικών Συνάξεων του Αρχ. Μιχαήλ Μονοβόλικου αφιέρωσε τον τίτλο του πρωταθλήματος στον ιερέα της ενορίας της, αιδεσιμωλογιότατο πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Χατζηξενή.

Αναφέρουμε επίσης ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Επιτροπή Διαιτησίας καθόρισε διαιτητές για τον τελικό. Σφύριξαν οι κ. Ασπρογένης Χρίστος, κ. Σάββα Κωνσταντίνος, κ. Μιχάλης Αντρέου.