Διεξήχθηκε τη Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017, ο Μεγάλος Τελικός του πρωταθλήματος Λυκείου. Η ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων του Αρχ. Μιχαήλ Μονοβόλικου και Αγ. Σπυρίδωνος έκανε την έκπληξη και νίκησε την ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων του ΠΟ.ΚΕ.Ν.Υ. σ΄ ένα συναρπαστικό αγώνα, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή και στο Λύκειο, μετά το Γυμνάσιο, παίρνοντας ταυτόχρονα και την άτυπη ρεβάνς από την ήττα με 6-2 στην κανονική φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μονοβόλικου με συνέπεια και σοβαρότητα προηγήθηκε με 3-0, ενώ το ΠΟ.ΚΕ.Ν.Υ. παρόλο που προσπάθησε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να μειώσει σε 3-1.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα των Κατηχητικών Συνάξεων της Αγ. Φυλάξεως που επικράτησε με 7-3 της ομάδας των Κατηχητικών του Αγ. Ιωάννου του Ελεήμονος.

Ομάδα ήθους αναδείχθηκε η ομάδα των Κατηχητικών της Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής.

Πρίν την έναρξη του αγώνος τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του ιερέως του Ιερού Ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου, αιδεσιμωλογιοτάτου πρωτοπρεσβυτέρου Ανδρέου Χατζηξενή, ο οποίος απεβίωσε εν Κυρίω δύο ημέρες πριν από τον τελικό της ομάδας των Κατηχητικών Συνάξεων της ενορίας του.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα Κατηχητικών Συνάξεων του Αρχ. Μιχαήλ Μονοβόλικου αφιέρωσε τον τίτλο του πρωταθλήματος στον ιερέα της ενορίας της, αιδεσιμωλογιότατο πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Χατζηξενή.

Αναφέρουμε επίσης ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Επιτροπή Διαιτησίας καθόρισε διαιτητές για τον τελικό. Σφύριξαν οι κ. Ζαφείρης Σάββας, κ. Ξενοφώντος Χαράλαμπος, κ. Σαμάρας Νίκος, κ. Μιχάλης Αντρέου.